První jarní utkáni sehráli Opatovičtí na hřišti, po podzimu posledního týmu prvoligové tabulky, TJ Přeštice. Zápas ovlivnilo výrazně nepříznivé počasí, mokrý míč společně s kluzkým terénem dělal problémy všem hráčům. Domácí nastoupili bez svého střelce a kapitána, hostům z Opatovic chyběl obránce a také stále zraněný kanonýr.

Od první minuty se odehrával vyrovnaný souboj, ve kterém dominovali brankáři s obrannými řadami. Domácí se ujali vedení, ale Opatovičtí vzápětí skóre srovnali na 2:2 v páté minutě. Poté začali mít mírně navrch hosté, ale jejich vedení bylo vždy maximálně o jednu branku. V Opatovické útočn&´ formaci se mimořádně dařilo zkušenému Braňovi Štefančovi, který svoji aktivitou na brankovišti a technickými střelami opakovaně překonával Přeštického gólmana.

Na druhé straně několikrát podržel hosty skvělý brankář Pospíšil. Poločas tak končil na smírném stavu 6:6.

Druhá půle začala velice opatrně z obou stran, dlouho nepadl žádný gól, několikrát došlo k technickým ztrátám či nepřesné střelbě. Opatovičtí se postupně přece jen začali střelecky prosazovat a to opět především neúnavným Štefančou. A protože Přeštickým naopak zamrzla koncovka, nebo jim v cestě stála obětavá obranná řada hostů s gólmanem Pospíšilem, utekli Opatovičtí v posledních pěti minutách ve skóre na konečných 8:11.

Pochvalu za předvedený výkon zaslouží kompletní družstvo.

Helena Blažková