Silikonový kryt na iPhone 6 má hned několik nepopiratelných výhod. Pokud hledáte vhodnou ochranu pro váš drahocenný mobilní telefon a nejste si úplně jisti, zda je zrovna silikon optimální variantou, pak jste zde správně. Připravili jsme si pro vás stručný a jasný přehled všech podstatných informací, které rozptýlí veškeré vaše pochybnosti. 

Silikonový kryt na iPhone 6 má nejen ochrannou funkci

Smartphone vlastní zhruba 70 % všech Čechů. Extrémně populární je především mezi mladými lidmi. Chytrý telefon už dávno neslouží pouze pro volání a posílání sms. Jde o multimediální zařízení, které používáme téměř na všechno; od plnění pracovních povinností přes sledování seriálů na Netflixu až po hraní her ve vysokém rozlišení. 

Bez telefonu většina z nás nevystrčí paty z domu 

Bereme si ho všude s sebou a někteří z nás, bohužel, bez mobilu nevydrží ani minutu. Není proto divu, že nám občas upadne, poškrábe se, nebo se nám na něj něco vylije. I přesto řada lidí preferuje nosit mobil zcela bez obalu, aby vynikl jejich výjimečný design. 

Každý milovník a obdivovatel mobilních technologií tento postoj chápe, ale je na každém z nás zhodnotit míru rizika. Kochat se štíhlou siluetou nového iPhone 6 je sice pěkné, ale ve výsledku můžete nad svou lehkomyslností zaplakat. Oprava rozbitého displeje není levná záležitost.

Silikonový kryt je rozumná volba

  1. Primární funkcí krytu je samozřejmě ochrana mobilního zařízení proti mechanickému poškození a pádům. Mobilní telefony bez operačního systému jsou odolnější než moderní smartphony. Stačí, když vám chytrý telefon třeba jen jednou nešikovně upadne na zem a už se vám táhne pavouk po celém displeji.
  2. Zadní silikonový kryt je velmi flexibilní. Silikon je tvárný materiál. Nebudete mít problém s jeho nasazením a sejmutím. 
  3. Pokud vám telefon spadne, kryt se jen ušpiní, ale nerozbije. 
  4. Zadní kryt má přesah i v oblasti displeje, díky tomu je částečně chráněné i sklo displeje. Při pádu na přední stranu tlumí náraz.
  5. Jsou dostupné v několika atraktivních barevných provedeních. Můžete si vybrat z široké palety světlých i tmavých barev. Sáhnout můžete také po originálním designu se zajímavým motivem, nebo vtipným textem.
  6. Silikonové kryty nejsou finančně nákladné a zpravidla mají i dlouhou životnost.

Důležité upozornění

Jedinou nevýhodou silikonu je skutečnost, že se poměrně snadno ušpiní. To platí především pro světlé barvy. Kryt se dá nicméně omývat. Pokud se chcete vyhnout časté údržbě, zvolte tmavé barvy, ideálně černou. Průhledné kryty jsou velmi oblíbené, ale počítejte s tím, že časem přirozeně zežloutnou.  

Kvalitní silikonový kryt můžete doplnit ochrannou fólií nebo sklem

Kryt chrání především tělo mobilního zařízení. Pokud chcete mít jistotu, že i obrazovka displeje zůstane jako nová bez jediného škrábance, ke krytu si rovnou pořiďte i ochrannou fólii nebo sklo. 

  • Fólie se nalepí na displej. Při nalepování si ale musíte dát pozor, aby se vám nevytvořila vzduchová bublina. V tomto místě by dotykový displej nereagoval správně. Folie představuje nižší stupeň ochrany než tvrzené sklo. I tak dokáže vaše zařízení ochránit před poškrábáním, prachem a nečistotami.
  • Sklo se na mobil lepí jednodušeji. Nehrozí vznik vzduchových bublinek. Lépe ochrání displej v případě pádu. Často se rozbije pouze ochranné sklo a displej zůstane celý.

Za málo peněz, hodně muziky

Silikonový kryt je praktické a finančně nenáročné řešení, které poskytne vašemu mobilu dostatečnou ochranu před mechanickým poškozením.

Je určený především pro běžného uživatele.

Efektivnost krytu zvýšíte, pokud si společně s ním pořídíte také ochrannou fólii, nebo sklo.

Používáte silikonové kryty? Co je podle vás jejich největší předností, a co vám na nich naopak nejvíce vadí?

Podělte se s námi o váš názor.

Helena Blažková