Erotická masáž je nade vší pochybnost druh umění. Umění, které se rozvíjí na pomezí intimity, fyzického doteku a hlubokého psychického uvolnění. Tento druh masáže překračuje běžné hranice a zaměřuje se na uvolňování sexuální energie a na dosažení pocitů blaha. Prostřednictvím smyslných doteků, díky příjemné atmosféře a ve “spolupráci” s otevřenou myslí dokáže s člověkem hotové zázraky. 

Erotická masáž může být cestou k prohloubení intimního spojení mezi partnery. A nabízí zlepšení zdravotního stavu a psychické pohody také tehdy, je-li prováděna profesionálem. 

Chcete se dozvědět víc? Máte příležitost.

 

Erotické masáže provázejí lidstvo od nepaměti

Historie erotické masáže sahá tisíce let do minulosti, kde měla své místo v různých kulturách po celém světě. Od starověké Indie, přes Čínu, Egypt až po antické Řecko, erotická masáž byla často spojována s rituály, léčením nemocného těla, ale i s rozmanitými duchovními praktikami. Například v Indii byly vždy rozšířené zejména tantra masáže, které zahrnují principy tantrismu, poukazují na spojení sexuality a duchovna. 

Ostatně, ve všech zmíněných kulturách byla erotická masáž vnímána jako klíč k harmonii těla a duše. V antickém Řecku ji pak lidé dokonce často používali jako nedílnou součást atletického tréninku, přičemž byla praktikována především k uvolnění a regeneraci svalů. Zajímavé, nemyslíte?

 

Chcete to zkusit s profesionálem?

Erotika provází lidstvo odjakživa. A může mít nejrůznější podobu. Profesionální erotická masáž je pouze jednou z těchto podob. A co vám nabízí? Především jedinečnou cestu k prožívání tělesné a duševní pohody. Specializovaní maséři a masérky jsou zpravidla školeni v technikách, které stimulují sexuální energii a podporují její volný “pohyb” po celém těle. 

Důležité je, že kvalifikovaný profesionál respektuje pevně dané hranice a individuální preferenční nastavení svého klienta, čímž zajišťuje bezpečný a příjemný zážitek. Skuteční profesionálové navíc často podstupují rozsáhlé školení v oblasti lidské sexuality, anatomie a speciálních terapeutických metod, aby mohli poskytovat služby na nejvyšší možné úrovni.

Některé druhy profesionálních erotických masáží:

  • Tantra masáže
  • Nuru masáže
  • Lingam a yoni masáže
  • BDSM masáž
  • Vzájemná masáž

Praktické aspekty 

Výběr správného prostředí, příjemná atmosféra a použití kvalitního masážního oleje. To jsou praktické aspekty, které hrají v hodnotě celého zážitku klíčovou roli. Kromě dovedností maséra – to je pochopitelné. Profesionálové dbají na to, aby byl prostor příjemně vyhřátý, dokonale čistý a aby nabízel člověku pocit soukromí a naprostého bezpečí. 

Používání kvalitních olejů a vhodná hudební kulisa podporují relaxaci a umožňují klientům plně se ponořit do zážitku, který je pro ně často nový. Tato pečlivá příprava prostředí umožňuje, aby masáž byla nejen příjemná, ale také terapeuticky účinná, podporující hluboké uvolnění a regeneraci. Bez těchto atributů se odborně provedená masáž nemůže obejít.

Vybavení a atmosféra pro ideální erotickou masáž:

  • Teplý, čistý a zcela soukromý prostor
  • Kvalitní masážní oleje
  • Uklidňující hudební doprovod

 

Pro lepší partnerské porozumění

Erotická masáž mezi partnery je další formou tohoto zážitku. Otevírá párům dveře k novým rovinám intimity a vzájemného porozumění. Pomáhá prolomit případné bariéry a posiluje vzájemnou důvěru. 

Ve vztahu to někdy skřípe, a to z různých důvodů. Intimnější spojení může s řešením problémů výrazně pomoci. Zásadní je samozřejmě komunikace a vzájemné respektování hranic toho druhého, což umožňuje oběma partnerům cítit se maximálně pohodlně. Dává to prostor otevřeně sdílet své pocity a svá přání. Prohloubení vzájemného spojení přesahuje fyzický dotek a otevírá cestu k emocionální blízkosti a celkovému porozumění.

Partnerskou erotickou masáží k prohloubení vztahu

Pravidelné praktikování erotické masáže mezi partnery může výrazně obohatit jejich sexuální život a posílit vzájemné emocionální pouto. Učení se novým technikám a “průzkum” tělesných reakcí partnera přináší novou energii do každého vztahu a podporuje hlubší porozumění mezi dvěma lidmi, kteří spolu žijí. Tento proces nejenže zlepšuje intimní život, ale také pomáhá překonávat každodenní stres a napětí tím, že poskytuje vzácné momenty relaxace a uvolnění.

Tipy pro partnerskou erotickou masáž:

  • Začněte s otevřenou komunikací o tom, co od masáže očekáváte.
  • Věnujte pozornost reakcím partnera a přizpůsobte jim své doteky.

 

Je to dobré pro zdraví? Zcela jednoznačně!

Erotická masáž má mnoho zdravotních benefitů, o tom není pochyb. Kromě příjemného uvolnění sexuální energie je to například i snížení stresu. Je ostatně známo, že sex je v boji se stresem mimořádně účinný. Při masáži dochází rovněž k poklesu svalového napětí v těle, ke zlepšení oběhu krve a tedy i podpoře jeho detoxikace. 

Stimulace sexuální energie může také přispět k lepší funkci reprodukčního systému a dlouhodobějšímu zvýšení libida. Taková praxe může mít také  pozitivní vliv na různé bolesti, přispívá ke zlepšení flexibility těla a vůbec k celkové pohodě.

Sebevědomí a nálada

Na psychické úrovni pomáhá erotická masáž posílit sebevědomí každého jedince, zlepšuje náladu a podporuje celkovou pohodu. Umožňuje hlubší spojení s vlastními emocemi a potřebami, což vede k vyšší úrovni duševní rovnováhy a spokojenosti. Tato intimní zkušenost může také pomoci překonat případné psychické bloky a různá traumata. 

 

Potěšte tělo i mysl – budete šťastnější!

Erotická masáž představuje cenný nástroj pro zlepšení kvality života, a to na mnoha úrovních. Ať už je praktikována profesionálně, nebo mezi partnery, nabízí cestu k hlubšímu porozumění vlastním tělesným a emocionálním potřebám. Je to bezesporu umění, které posiluje vztahy, zlepšuje zdraví a přispívá k pocitům štěstí. 

Helena Blažková